F RAUW
een universele biografie


2020 - van frau bakker
met & door: daphne de bruin, gabby bakker, jasper le clercq, andreas suntrop
lique van gerven, jaap van der woude, sabine maertens
fotografie: jeff zimberlin


i.s.m. operadagen Rotterdam & buitenplaats brienenoord


F RAUW, een universele biografie
Na het succesvolle debuut uit 2017 van FRAU BAKKER - In Loving Memory - is nu de tweede voorstelling in de maak
.

F RAUW is een theatrale muzikale performance over 6 iconische vouwen uit de geschiedenis. In 70 muzikale minuten vervloeien ze tot een universeel personage: een onheilsgodin of profetes?
In F RAUW laat ik, Gabby Bakker (theatermaker) een aantal van de vrouwen die ik de afgelopen 26 jaar speelde opnieuw aan het woord. F RAUW is een veelkoppige universele vrouwelijke biografie en vertelt een verhaal van identiteit, kracht en bewijsdrang. "Je moet geloven in wie je bent, anders besta je niet."  Daarmee zet FRAU BAKKER de lijn voort die met - In Loving Memory - is ingezet, namelijk de ontroerende en vaak onbeholpen grappige uitingsvormen van de mens inzichtelijk maken. F RAUW is een combinatie van een beeldend concert en een theatermonoloog en rust op drie punten:

DE VROUWEN - De leugenaar - de maagd - de oervrouw - de outcast - de moordenaar. Deze vijf pijlers vormen de structuur van de voostelling. Van Eva tot Klytaimestra, van Queen Elizabeth tot Anastasia … In ijle overpeinzingen, in gezongen briefvorm en duetten zing-zeggen ze hun verhalen en bevragen hun bestaansrecht.

DE VERBEELDING - F RAUW is een ode aan transformeren en geloven dat je bent wie je bent. In een kaal minimalistisch beeld wordt een wereld gecreëerd met taal en muziek.

DE MUZIEK - Alle muziek in F RAUW zal nieuw zijn. Met violist Jasper le Clercq en gitarist Andreas Suntrop geven we elke vrouw haar eigen lijflied.

DOOR WIE: regie – Daphne de Bruin   I   concept, spel, zang – Gabby Bakker   I   viool, composities en loops – Jasper le Clercq I   gitaren, composities en loops – Andreas Suntrop   I   licht- en geluidsontwerp + techniek – Jaap van der Woude   I   zakelijke en productionele leiding – Lique van Gerven   I   marketing – Sabine Maertens

F RAUW komt tot stand i.s.m. Buitenplaats Brienenoord en OPERADAGEN ROTTERDAM en wordt financieel ondersteund door Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, Rotterdams Vrouwenfonds en Cultuurbuur Rotterdam