theater

theater

Spelen

Sinds mijn afstuderen aan de toneelschool in 1992 ben ik te zien in uiteenlopende voorstellingen in het theater. Na de toneelschool studeerde ik verder aan het Conservatorium van Amsterdam.

Als vaste actrice bij Theatergroep Aluin heb ik vooral veel klassiekers gespeeld. Met het spelen van de oude Griekse tragedies ontstond de liefde voor de grootse en meeslepende verhalen. Met het spelen van Shakespeare ontstond de liefde voor de taal van het teksttoneel.

De afgelopen tien jaar speel ik als freelance actrice bij verschillende (muziektheater)gezelschappen als Het Filiaal Theatermakers, Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), De Vrijstaat e.a. Sinds 2013 ben ik vast verbonden aan AUSDAUER Muziektheater.

Maken / Regisseren

Naast mijn werk als actrice zing, schrijf, regisseer en componeer ik.

Met mijn kersverse alter-ego FRAU BAKKER werk ik momenteel aan mijn eerste voorstelling In Loving Memory. Deze voorstelling gaat in november 2017 in première.

Voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest schreef, regisseerde en speelde ik de voorstelling “Van Mozart tot…” En momenteel zijn er voor het RPhO alweer twee nieuwe voostellingen in de maak…  Voor de SKVR bedacht ik het concept voor Mijn Kunst ID en de IKEI concerten in de Doelen, Rotterdam.

In de vlakke vloer theaters tekende ik voor de (eind)regie van o.a. de solovoorstelling “Was het leven maar een kostuumdrama” van Hiske Eriks, “Een vorig leven” van Thomas, Sacha en Jos en het muziekprogramma  “Songs from Odelien” van Margriet Sjoerdsma.